Eerder hebben we het auditproces voor landbouwers uitgelegd. Maar ben je bijvoorbeeld een producent van fruitsappen en wil je gedeeltelijk biofruitsappen gaan verwerken, dan is onderstaande blog voor...
Om gecertificeerd te worden en te blijven voor bio, zijn er controles nodig. Deze controles worden audits genoemd. In dit artikel wordt beschreven hoe het proces van zo’n audit eruit ziet: van de...
Sinds de nieuwe biowetgeving in voege is getreden, is ook de aanmeldingsprocedure ook enigszins gewijzigd. Dit is niet enkel belangrijk voor nieuwe biobedrijven, maar ook voor de reeds...
Op een boogscheut van de Antwerpse ring ligt een klein paradijs: het Vremdveld. Hier telen Bart Verstraete en Tinne Demey groenten, fruit en bloemen. Sinds een aantal jaren zijn ze bio-gecertificeerd...
Wanneer een non-conformiteit wordt vastgesteld, hetzij tijdens een audit, hetzij als gevolg van een niet-conform product, is het een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat twee afzonderlijke reeksen...
Als ICT-dienstverlener sta je dagelijks stil bij de noden en wensen van je klanten. Maar dat is niet altijd zo eenvoudig. Voor de ene organisatie is een bepaald item van het allergrootste belang en...
Het Rainforest Alliance keurmerk is een nieuwe standaard die is geïmplementeerd in 2021, amper één jaar geleden dus. Het keurmerk heeft niets met bossen en bomen te maken, wel alles met voeding....
Sinds 1 januari 2022 is de nieuwe biowetgeving 2022 van kracht. Die is vrij complex en bevat een aantal onduidelijkheden en verrassingen. De belangrijkste ervan zetten we hieronder graag voor jou op...
Een thermometer, logger of een ander instrument dat de temperatuur meet is essentieel in voedingsbedrijven. Meestal dienen ze ook als controle- en registratiemiddel voor een kritisch controlepunt van...