Het gebruik van biologisch zaad of pootaardappelen is verplicht als er voor het gewenste ras een biologische variant beschikbaar is op de markt.

De beschikbaarheid van de biologische zaden of pootaardappelen kan u als landbouwer zelf nakijken op de website van Organic X Seeds (www.organicxseeds.com).

Als de gewenste variant niet beschikbaar is, kan u onder bepaalde motieven een ontheffing aanvragen om gangbare varianten te gebruiken.

Deze aanvraag kan op 2 manieren: bij voorkeur rechtstreeks op organicxseeds.com ofwel via onderstaande invulformulier waarbij de velden gewas, ras, hoeveelheid en motief verplicht in te vullen velden zijn. Er is ook mogelijkheid om foto’s van etiketten, of documenten met samenstellingen van mengsels toe te voegen via de knop ‘upload’.

TÜV NORD zal vervolgens deze aanvraag evalueren en beslissen over de ontheffingsaanvraag. U zal hierover per email een bericht krijgen. Pas na ontvangst van een positieve beslissing kan u vervolgens het gewenste zaad of pootgoed bestellen.